Det är en utmaning att få in värme och göra ett badrum “mjukt” och inbjudande. Nuförtiden kläs väggar och golv i våtutrymmen och badrum mer eller mindre alltid med kakel och klinkers, eller med natursten som marmor, kalksten osv. Plastmatta är förstås ett alternativ, men då oftast i kombination kakel på väggarna. Samtliga material är hårda, och ofta blanka, tillsammans med det blanka porslinet i handfat, toalettstolar, badkar etc blir känslan lätt hård och kall. Gröna växter är ett bra sätt för att få till en inbjudande känsla, men eftersom många badrum är fönsterlösa, finns det inte så många växter som trivs i en sådan hemvist.

Ett traditionellt sätt för att mjuka upp exempelvis ett badrum är att tillföra träelement. Det kan handla om en tvättkorg i sjögräs, en bänk eller en pall i trä. Ibland kan det räcka med ett set badborstar i trä för att den där kalla hårda känslan ska mjukas upp. Mjuka fluffiga handdukar och en badrumsmatta gör förstås sitt till, men det behövs vanligtvis något mer, något organiskt.

När miljöhotet hänger över oss och vi i allt större utsträckning gör medvetna val, vänder vi blicken mot naturen för att se vad den har att erbjuda. Där finns så mycket vackert, som är helt miljövänligt och alldeles gratis, det är i princip bara fantasin som sätter gränser.

 

 

Den överlägset mest populära inredningsdetaljen just nu är just det, dvs miljövänlig och helt gratis! Det är nämligen stora vippor av olika vackra gräs. De växer överallt i dikesrenar och i närheten av vatten. Ta en tur på cykel och plocka hem en bunt med vippigt och härligt gräs. Ställ in en vas i badrummet och du kommer att upptäcka att det var just det som saknades för att du skulle känna att du “fick till det”.

På Hedlunds Golv har vi förstås snappat upp den nya trenden och dekorerat butiken och våra montrar med trendigt gräs. Och så hoppas vi att ni kikar förbi oss i butiken, som ligger granne med Bellevuehallen, på lördag den 29 september. Vi har nämligen inte bara dekorerat butiken med trendigt gräs, vi har också späckat den full med en massa fina erbjudanden! Vad sägs om 28% rabatt på allt från Svedbergs, stor REA på både marmormönstrat kakel och 3-stavs parkett, för att nämna något.

Vi bjuder också alla våra besökare på fika under dagen, så varmt välkomna på lördag!